Home > Lekkende radiator? Lees deze tips!

Lekkende radiator? Lees deze tips!

Radiator lek

Het kan ook u overkomen: opeens ligt er een plasje water onder de verwarming. Wat is de eerste handeling? Snel een emmer eronder! En als u een beetje handig bent kunt u het daadwerkelijke probleem ook zelf oplossen. Hieronder staat kort hoe u dit het beste kan aanpakken! Als u het overigens niet zelf aandurft, dan kunt u ons altijd inschakelen. We zijn ervaren loodgieters die het klusje graag voor u oplossen!

Controleer de verbindingen

De meeste radiatoren lekken bij verbindingen. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat die verbindingen vanaf het begin niet goed zijn aangesloten, het kan zijn dat ze zijn verroest of dat, door verschuiving, de koppelingen niet meer goed sluiten. In ieder geval moet u de verwarming afsluiten en deze leeg laten lopen. Zo spuit er geen water uit als u aan het werk gaat.

Koppel alles los en bekijk de koppelingen goed, voel aan het schroefdraad en zoek naar roest. Zit er roest in of is het schroefdraad versleten? Dan kun u het beste nieuwe koppelingen aanschaffen. Is dat niet het geval, dan kunt u ze voorzien van teflon tape. Dit zorgt ervoor dat het water er niet meer door kan. Lukt het niet om de koppelingen goed los of vast te draaien, dan hangt de verwarming iets te hoog of te laag. Experimenteer met de hoogte, om te kijken of dit het probleem oplost.

« Terug naar pagina overzicht