Home > Lekdetectie

Lekdetectie

Heeft u al een lange tijd het vermoeden dat u ergens in uw woning last hebt van lekkage? Het is lastig om de lekkage vast te stellen en de oorzaak aan te pakken. Vochtplekken op uw plafonds of muren kunnen wijzen op lekkage. Maar ook als uw meterstand plotseling hoger is kan wijzen op lekkage. Hebt u last van lekkage maar weet u niet waar? Dan is lekdetectie een goede manier om deze lekkage op te sporen.

Lekdetectie bij u thuis

Moderne lekdetectie apparatuur wordt veelvuldig gebruikt. Deze apparatuur brengt het grote voordeel met zich mee dat er geen hak- en breekwerk nodig is om vast te stellen waar de lekkage zit. Doordat de lekkage zonder hak- en breekwerk kan worden vastgesteld kunt u veel geld besparen. Voor deze moderne techniek was het nodig om op meerdere plekken in uw woning bijvoorbeeld muren open te breken om te kijken waar de oorzaak van de lekkage zat. De schade die hierbij wordt veroorzaakt moet ook worden herstelt. Hierdoor nemen de kosten die verbonden zijn aan lekkage flink toe. Nu is dit allemaal niet meer nodig.

Voordelen van lekdetectie

Bij lekdetectie is er geen hak- en breekwerk nodig, dat is het grootste voordeel. Daarnaast hebt u geen overlast in de vorm van lawaai en stof. Moderne manieren van lekdetectie technieken zijn o.a.: kleuranalyse, endoscopie, ultrasoon detectie, het gebruik van microgolven en thermografie. Door de verschillende technieken is er altijd een manier van lekdetectie die past bij uw situatie.

Na de lekdetectie

Als eenmaal is vastgesteld waar het lek zit in uw woning dan kunnen de reparatiewerkzaamheden beginnen. Door de moderne lekdetectie technieken kan de loodgieter nauwkeurig vaststellen waar het lek zich bevind. Op die manier is het eenvoudig om te bepalen waar een opening moet komen voor de reparatiewerkzaamheden. De specialisten kunnen op die manier het lek herstellen.