Home > Kraan lek? Vervang het kraanleertje

Kraan lek? Vervang het kraanleertje

Kraanleertje vervangen

Drup, drup, drup… het geluid van een druppende kraan kan heel vervelend zijn! Extra vervelend is het als de kraan zelfs blijft druppen ondanks dat je hem helemaal dicht draait! Sommige mensen kunnen er niet van slapen. Het geluid van druppels is zelfs een mythische martelmethode die werd toegepast door de Spaanse Inquisitie. Het dreef mensen tot waanzin. Om te voorkomen dat jij waanzinnig wordt van die druppende kraan is een speciaal stappenplan opgesteld. Met dit plan kun je zelf je lekkende kraan repareren, of het in ieder geval proberen.

Voor de waanzin uit

Een kraan bestaat uit een knop, sierhuls, leertje, moertje, pakking en kraanhuis. Voordat je het leertje kunt vervangen moet je de hoofdkraan dichtdraaien. Deze zit meestal vlakbij de meterkast. Trek vervolgens de knop van de kraan en draai de sierhuls los. Doe dit wel voorzichtig, als je deze beschadigd is het mogelijk dat deze naderhand niet meer goed past. Verwijder het leertje door de schroef los te draaien. Maak alle onderdelen goed schoon voordat je ze weer monteert. Dus even ontkalken en dergelijke. Plaats het nieuwe kraanleertje en monteer alle onderdelen weer.

Heb je de gereedschap niet voor deze klus of denk je de kennis en de ervaring niet te hebben. Dan kunnen wij altijd helpen!

« Terug naar pagina overzicht