Home > Comfort en hygiëne met een Japans toilet

Comfort en hygiëne met een Japans toilet

japans toilet badkamer

We kennen het in Nederland vooral als een zogenaamde “douche wc”, maar de term “Japans toilet” wint steeds verder aan populariteit. Dit type wc beschikt over een klein leidinkje dat onder de rand vandaan komt en een sproeiertje bevat.

Hiermee kan er eenvoudiger gereinigd worden na een toiletbezoek. De alternatieve naam, “Japans toilet”, ligt eigenlijk erg voor de hand. Al sinds de jaren negentig beschikken de meeste wc’s in Japan namelijk over een dergelijk mechanisme. Anno 2019 is er bijna geen wc meer te vinden zonder de sproeier.

Bidet versus Japans toilet

In veel wc’s en badkamers is het Japanse toilet een praktisch alternatief op een bidet. Een bidet is in feite een extra wc, omdat het veel ruimte nodig heeft. Wanneer men de ruimte heeft is dit niet erg en kan een bidet net wat praktischer zijn in sommige gevallen, maar lang niet altijd heeft iemand de ruimte om een bidet te laten installeren door een loodgieter.

Een Japans toilet is dan een geschikte optie, omdat dit in principe niet ten koste gaat van de ruimte in de wc of de badkamer.

Zo  is het mogelijk om ook in het allerkleinste kamertje een Japans toilet te installeren en altijd volledig schoon te zijn!

Installatie van een Japans toilet

De installatie van een Japans toilet is in principe doorgaans erg eenvoudig. In veel gevallen bevindt de sproeier zich in de bril. Voor de monteur of loodgieter is het alleen nodig om de nieuwe bril te installeren en de bidet/het sproeiertje aan te sluiten op het water.

Er kan hierbij ook gekozen worden voor een elektrische bidet met een afstandsbediening. Dit maakt het gebruik nog makkelijk. Bovendien hebben deze bidets vaak meerdere mogelijkheden en standen, voor optimaal comfort en de beste hygiëne.

Bij een partij als Bidet.nl kunt u zich laten adviseren over de beste Japanse toiletten, de mogelijkheden en de bijhorende kosten.

Voor wie is het bedoelt?

Een Japans toilet wordt vooral geïnstalleerd bij mensen met fysieke beperkingen of ouderen, omdat het de reiniging na een toiletbezoek makkelijker en comfortabeler maakt. Het is echter ook steeds meer een luxeproduct geworden. Waar het in Azië al de standaard is, begint dit in Nederland ook langzaam maar zeker het geval te worden.

Na een toiletbezoek is reinigen met water simpelweg grondiger, prettiger en ook beter voor het milieu, want er is veel minder wc-papier nodig!

Veel mensen willen nooit meer terug wanneer ze eenmaal het gemak van een bidet of Japans toilet ontdekt hebben.

« Terug naar pagina overzicht